31/7/16

Ηλιακοι θερμοσιφωνες - Ελλάδα Ωρες ηλιοφάνειας

Ηλιακοι θερμοσιφωνες - ζεστο νερο απο τον ηλιο

Η Ελλάδα θεωρείται ιδανικός τόπος για εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και της μετατροπής της σε ζεστό νερό χρήσης, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, κάτι που επιτυγχάνουμε εδώ και πολλά χρόνια (ιδιαίτερα από το 1974 και μετά) με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας η ηλιοφάνεια διαρκεί περίπου 3.000 ώρες το χρόνο. 


Η ηλιακή ενέργεια από τον ήλιο, μας παρέχεται δωρεάν εδώ και 5 δισεκατομμύρια χρόνια... Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι το ιδανικό οικολογικό προϊόν το οποίο μας παρέχει ζεστό νερό, χωρίς κόστος και κυρίως οικολογικά, χωρίς να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα.

Τι είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες - τρόπος λειτουργίας
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συσκευές οι οποίες μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε θερμική. Στην πράξη είναι ένα ηλιακό σύστημα το οποίο μέσω των ηλιακών συλλεκτών αξιοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία και παράγει ζεστό νερό.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες προτιμώνται ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Η Ελλάδα και τα υπόλοιπα Μεσογειακά κράτη προσφέρονται για χρήση συστημάτων ηλιακής ενέργειας καθώς υπάρχει ηλιοφάνεια σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η πιό γνωστή και απλή ηλιακή συσκευή και η λειτουργία του βασίζεται στην εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων:
α) στην αρχή του θερμοσιφώνου, βάσει της οποίας επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες κ.τ.λ.) και
β) στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, βάσει του οποίου γίνεται η εκμετάλλευση της θερμότητας που αναπτύσσεται στους ηλιακούς συλλέκτες για την εν συνεχεία θέρμανση του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου